15.09.2023 | 11:42
Не може да бъде! Борисов ще обяви кандидата си за кмет на София след ретроградния Меркурий
Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди номинацията на Ваня Григорова

С лаконични коментари лидерите на партии и депутати се опитаха да хвърлят повече светлина върху кандидатите си за местните избори на 29 октомври.

“Да свърши ретроградният Меркурий, тогава ще обявим кандидата за кмет”, заяви иронично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди началото на петъчното заседание. Явлението ретрограден Меркурий приключва днес, макар че вождът на герберите добави, че името на техния кандидат за кмет на София ще стане ясно “до дни”.

Далеч по-конкретен отговор даде лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя официално потвърди, че Ваня Григорова е кандидатът на социалистите за кмет на столицата. Преди два дни Григорова напусна КТ “Подкрепа”, а шефът на синдиката Димитър Манолов заяви, че тя “отива в политиката и няма как да бъде наш служител”. Утре пък БСП официално ще сложи край на процеса по утвърждаване на кандидатите за кметове.

Нинова допусна и възможността БСП да подкрепи кандидатите за кметове на ПП-ДБ, ако се стигне до балотаж. И обясни, че и сега двете формации си сътрудничат на някои места в страната, където претендентите са издигнати от инициативни комитети.

Ивайло Мирчев от дясното обединение пък накратко обясни, че скоро ще обявят своите листи. “Не е имало разпределение и целта е била да се вижда кои са най-добрите кандидати за съответните позиции. Всички градове са важни в момента в България, защото водим битка за страната ни”, каза той.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов също съвсем лаконично заяви, че “от две седмици насам” са готови с листите с имена на кандидати за кметове. И уточни, че са заложили на “работещи хора”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране