27.11.2020 | 11:43
Нинова: Кой наряза Напоителни системи и създаде ВиК холдинг?
В БСП очакват оставката на екоминистъра

„Кой наряза „Напоителни системи“ на скрап и ги продаде? Част от проблема е липсата на „Напоителни системи“. Кой създаде ВиК холдинг наскоро? При правителството на Борисов бяха нарязани напоителни системи от един негов приближен, който сега се превърна в негов говорител.“ Това попита от трибуната на парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова след дълго изказване на екоминистъра Емил Димитров, че предстои земеделска водна криза в много части на България догодина.

„Всичко, което чухме, ние отдавна го говорим“, каза след Димитров соцлидерката и припомни за случаите с Аспарухово и Мизия. „Помня шараните по площадите на Мизия, след като 4-метровата вълна се оттегли. Тогава не обърнахте внимание. Дадохте отговор: „Свиквайте. Има климатични промени в света.“ Ето обаче отговорът за това. Управлението на Борисов е безхаберно“, добави Нинова.

Тя даде високата оценка за професионализма и компетентността на онези експерти от комунистическо време и отбеляза, че стои огромният въпрос от заплаха от водна криза в земеделието и водни бунтове.
Въпросите за чистата вода, земя и въздух са въпросите за нашето бъдеще. Нинова отново поиска и оставката на цялото правителство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране