28.10.2020 | 0:11
Нинова критикува Радев: Не го разбирам!
Да си освободиш началника на кабинета, само защото е бил на тържество на лидера на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш избран, не го разбирам като мотив, каза тя

Корнелия Нинова разкритикува президента Румен Радев заради уволнението на началника на кабинета му – Калоян Методиев. Той напусна президентството след като бе на тържество на БСП в Боровец. „Ако това е мотивът за освобождаването, аз това не го разбирам. Да си освободиш началника на кабинета, само защото е бил на тържество на лидера на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш избран, не го разбирам като мотив. Но, както казах, в президентските неща не се месим“, заяви тя в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Нинова даде да се разбере, че Радев не се ползва с предимство при търсене на кандидат на БСП за президентските избори догодина. „Твърде е рано да се каже, има една година до изборите, ще обсъждаме кандидатури, номинации, както си е редът, ние имаме процедури и устав и сме дисциплинирана партия – имаме срокове, издигат се номинации и от всички избираме една“, каза тя.

В отговор на въпрос дали дори Радев ще трябва отново да бъде номиниран, Нинова отговори: „Няма да си нарушаваме устава заради един избор на президент. Винаги е така – когато г-н Радев беше издигнат, имаше над 30 номинации и тогава избрахме него. Сега ще постъпим по същия принципен начин“.

Запитана дали имат разногласия с президента, Нинова отговори: „Отношенията ни с президента винаги са били принципни. Ние като партия не се месим в президентските работи – неговите решения са негови решения и той носи отговорността за тях“.

По същото време стана ясно, че параолимпиецът Михаил Христов е 10-ият депутат, който напуска парламентарната група на БСП след преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на партията. Така от 80-те депутати на социалистите, в групата останаха 70.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране