05.04.2021 | 15:42
Нинова отказа да подаде оставка след изборния погром (видео)
Социалистите няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ. Изпълнителното бюро подава оставка

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, но лидерът на партията Корнелия Нинова – не. Това съобщи самата Нинова на брифинг в централата на социалистите в първа реакция на резултатите от парламентарните избори, на които БСП остава на трето място след ГЕРБ-СДС и „Има такъм народ“.

Нинова каза, че БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от ГЕРБ, независимо дали то се състои от политици или експерти, и дали е оглавено от Бойко Борисов. Тя смята, че без БСП не може да бъде съставен нов кабинет в рамките на 45-ото Народно събрание.

Нинова заяви това, след като снощи в първата си реакция след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лансира идеята за кабинет от експерти, излъчени от всички политически сили в новия парламент.

„Поставихме си цел да бъдем първа политическа сила. Не я постигнахме, даже отстъпихме второто място. За нас това е тежка загуба, но апокалиптичните картини, които се чертаят от някои говорители за БСП, са пресилени. Били сме в такова състояние и сме излизали след това от него, така че обективно и разумно отчитаме загубата, но и гледаме напред“, заяви Нинова.

Като причини за загубата тя изреди: БСП се възприема от избирателите като част от статуквото; повечето българи са гласували за хора, които не са управлявали по време на прехода; COVID кризата е повлияла на резултата на левицата, защото е изплашила нейните избиратели; от БСП са взели гласове Мая Манолова и Слави Трифонов; вътре в партията е имало хора, които са работили за други партии. „През цялото време ние се борехме на два фронта, и вътре, и вън, с един общ опонент – задкулисието и нежеланието на статуквото да се промени“, неясно описа водачът на левицата враговете си.

В същото време тя похвали партията си, че е била „с ясна програма, конкретен план, позитивна кампания“.

1 коментар

  1. Gotin каза:

    Да се маха тази

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране