30.09.2020 | 10:50
Нинова поиска шестимата напуснали депутати да напуснат и парламента
Тя припомни, че на вътрешните избори Валери Жаблянов е получил 760 гласа, а Красимир Янков – 1117

Незабавно шестимата напуснали групата на БСП депутати да напуснат и парламента, настояха от парламентарната група на левицата. Припомняме че вчера шестима народни представители от „БСП за България“, обявиха, че стават независими депутати. Няколко партийни организации в страната вече призоваха с декларации въпросните народни представители да напуснат и парламента, не само групата. Петима от напусналите хвърлят и партийните си книжки, член на БСП остава само Валери Жаблянов.

Корнелия Нинова бе категорична, че шестима са избрани с листата на БСП, с програмата на партията и с работата на десетки хиляди социалисти. Ние тук сме БСП. Никой не е единствено себе си, каза още Нинова.

Ние няма да даваме оценка за тяхната работа в БСП, за водачите на тази група, оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин в пряка демокрация, с пряк избор на председател, каза още Нинова. И добави, че Валери Жаблянов е получил 760 гласа, а Красимир Янков – 1117. Мисля, че това е категорична оценка за досегашната им работа в партията, подчерта Корнелия Нинова.

По думите й следваща оценка тези хора са получили на Конгреса – и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране