14.08.2019 | 0:13
Нов кошмар за Григор Димитров
Българинът отново загуби от Варинка, всички се чудят къде е Агаси

Григор Димитров се бори до последно, но изживя пореден кошмар на корта, допускайки инфарктен обрат срещу Стан Вавринка със 7:5, 4:6, 6:7 (4) на старта на Мастърс турнира в Синсинати (САЩ), където бе триумфирал с титлата преди две години.

Двамата се срещнаха дни, след като първата ни ракета загуби от швейцареца с 4:6, 4:6 в Монреал. Този път те предложиха изключително зрелищна битка, приключила с драматичен тайбрек в третия сет, в който записаха по три пробива.

Този път камерите не показаха подготвящите Гришо за турнирите треньори Радек Щепанек и Андре Агаси и е твърде възможно след поредицата от лоши резултати българинът да се е разделил с тях.

ПЪРВИ СЕТ
Откриващата част започна със сервис на родния тенисист, който се представи добре и го взе с 40:15. Отговорът на Вавринка бе също толкова добър, като швейцарецът взе своето подаване по идентичен начин. Равностойните минути продължиха чак до осмия гейм, в който Гришо стигна до дюс, който обаче бе спечелен от неговия опонент. Първият сет вървеше към тайбрек, като при 6:5 за хасковлията швейцарецът сервираше за оставане в частта. Тогава българинът показа здрави нерви и още с първия си шанс за пробив, успя да го реализира, печелейки сета със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна отново със сервис на българина, който отново не изпита сериозни затруднения и го спечели. Още при първото подаване на Вавринка обаче се откри възможност за пробив за Димитров, който обаче не бе използван. В петия гейм Гришо изпита сериозни трудности и след 3 спасени брейк пойнта швейцареца го проби, за да повесе с 3:2. Последваха две лесно взети подавания и от двата и така се стигна до осмото разиграване. В него хасковлията на 2 пъти можеше да пробие, но неговият опонент показа нерви и не му даде шанс. Следващия гейм Гришо спечели комфортно на свой сервис, а в последвалото подаване Вавринка затвори сета с 6:4 без особени затруднения.

ТРЕТИ СЕТ
Българинът изключително трудно спечели първия гейм в третата част при свой сервис. Вавринка обаче бързо изравни, печелейки своето подаване и след това стигна до пробив още с първия си шанс за такъв в третия гейм. Швейцарецът веднага затвърди пробива си след безпроблемен гейм на свой сервис и в петия гейм отново взе подаването на Димитров за 4:1 в своя полза. Вавринка спечели и пети пореден гейм, взимайки подаването си на „нула“ за 5:1, но след това българинът направи истински подвиг. Гришо първо спечели на свой сервис, а след това на свой ред регистрира два пробива, за да изравни резултата до 5:5. Швейцарецът обаче не падна духом и след оспорван гейм стигна до трети пробив в сета за 6:5. Изключително драматично и в този случай Григор върна пробива с фантастично последно разиграване, за да изравни резултат до 6:6 и да вкара сета в решителен тайбрек и за крайната победа в мача. В него Вавринка започна с два мини пробива за 4:0 точки. Гришо обаче намали до 4:3. В крайна сметка швейцарецът не допусна изненада и спечели тайбрека със 7:4, а с това и срещата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране