23.09.2020 | 16:10
Нова порция смешки от Марешки – обвини БСП в геноцид към българското общество
Повод за атаката му стана искането на социалистите да отстъпи от поста си в парламента заради наложената му присъда

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки отвори истинска война на БСП, след като миналата седмица социалистите поискаха оставката му като зам.-председател на Народното събрание заради наложената му на втора инстанция присъда.

„Нямаше да обръщам внимание на цялата тази перверзия, ако не бяха хилядите писма, които получих като подкрепа“, обяви Марешки от парламентарната трибуна. И започна да изрежда имената на соцдепутати, за които смята, че са виновни в различни грехове спрямо страната. „Хора, които са извършили огромен геноцид към българското общество, които са издевателствали над хората, докарали са ги до просешка тояга и скотски начин на живот – по какъв друг начин можем да ги наричаме, освен изверги“, изригна варненският бизнесмен.

Изявлението му вбеси социалистите. „Човек с присъди, човек, който нарушава закона, който е станал за смях на целия народ, да ми дава на мене морални оценки – това е свинщина от висок порядък“, гневно обяви червеният депутат Антон Кутев, който беше поименно споменат.

Яростта на БСП се обърна и към шефа на парламента Цвета Караянчева, защото позволи на Марешки да говори така от трибуната. Това стана пореден повод за социалистите да поискат оставката й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране