31.05.2020 | 1:40
Няма да има обединение между двата ЦСКА
И "червените" фенове поискаха среща с Бойко Борисов

Засега няма да има обединение между двата отбора с името ЦСКА, съобщиха фенове на “червените”. В сряда те се срещнаха със собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев, а ден по-рано с благодетеля на ЦСКА 1948 и собственик на efbet Цветомир Найденов.

Феновете разпознаха като автентичен отбора на Ганчев, който домакинства на стадион “Българска армия”, след като ловешкият бизнесмен фалира предишното дружество. Малка част от “червените” застанаха зад проекта ЦСКА 1948, който тръгна от най-ниските нива на българския футбол, но от следващия сезон ще играе в “А” група.

“Нашата идея е да се закрие отборът с числата, който за нас е тумор, и той (Цветомир Найденов – бел.ред.) да бъде поканен при нас като спонсор или акционер. Това е въпрос на договорка между господин Найденов и господин Ганчев. Виждаме, че от днешните изяви на господин Найденов, това е невъзможно”, каза един от лидерите на “червената” агитка Иван Велчев – Кюстендилеца.

“Този отбор ЦСКА 1948 не се дирижира директно от него, а по-отгоре. И да е имал желание да направи нещо с нас, може сутринта да е получил обаждане и да му е забранено.Този отбор е създаден само, за да мъти водата на ЦСКА. Господин Ганчев е готов на всичко, за да обедини червената общност. Вече всичко е загубено. Ще се изправим срещу тях може би още първи кръг на първенството”, добави Велчев.

Собственикът на efbet Цветомир Найденов, който е основен спонсор на ЦСКА 1948, каза, че е за единен ЦСКА, който да бъде собственост на феновете.

“Единен ЦСКА, собственост на феновете. Точка. Това е моето виждане. Дали е възможно да се намери такава формула, е въпрос на разговори”, каза Найденов пред Sportal.bg.

Този вариант обаче едва ли може да бъде приет от Ганчев, който се ползва и с подкрепата на феновете.

По-рано Найденов бе казал, че е готов да помага и на “Левски” с рекламни договори, ако Васил Божков, с който е в люта вражда, напусне отбора.

Засега не е ясно дали Найденов действително се готви да спонсорира “Левски”, чиито акции Божков обеща да прехвърли на Наско Сираков.

Лидерът на “червените” фенове Иван Велчев – Кюстендилеца каза, че няма да е лошо премиерът Бойко Борисов да приеме и привържениците на ЦСКА, след като се срещна с тези на “Левски”.

“Имаме нужда от помощ специално за стадиона”, каза Велчев.

Държавата отвори вратата пред “ЦСКА-София” за модернизиране на стадион “Българска армия”, след като правителството реши да бъде създадено съвместно дружество “Спортни имоти Българска армия” АД между държавата и футболния клуб.

Капиталът на дружеството трябва да бъде формиран с равни вноски от страна на стопанисващото стадиона държавно дружество “Сердика спортни имоти” ЕАД и на частното “Арена ЦСКА” ЕООД, контролирано от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране