22.04.2018 | 0:01
Общинар обвини Фандъкова, че става съучастник на гей прайда
От ВМРО припомнят, че от години се борят за забраняването на София Прайд

Общинският съветник от ВМРО и председател на групата в СОС „Патриоти за София“ Карлос Контрера реагира остро на официалната подкрепа от Столична община за тазгодишния „София прайд“.

На страницата си във Фейсбук снощи той коментира новината след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК), съобщават от ВМРО.

Ето и пълната позиция на Карлос Контрера в социалната мрежа: „Днескашният ден трябва да бъде запомнен с това, че Столична община, за съжаление, клекна и стана съучастник в безумието „София прайд“. Ако се вярва на публикациите, Столична община изказа подкрепа за тазгодишния гей парад на среща с т. нар. организатори, БХК и един бюлюк гей организации. Категорично протестирам и не приемам общината да подкрепя и да се замесва в гей пропаганда. Сигурен съм, че обществото не приема институции на местната власт да легитимират гей парада и всичките му там джендърски попълзновения!“

От ВМРО припомнят, че от години се борят за забраняването на София Прайд. Миналата година Контрера изиска и справка какъв ресурс на полицията коства подобно показно и провокативно събитие. Оказа се, че всяка година броят на полицаите и съответно на финансите, които се отделят, значително нарастват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране