12.04.2020 | 1:25
Олигарси източваха ББР с кредити за по 300 млн. лв.
Как в Министерството на финансите знаят, когато някой гражданин не си плати данъка, а не са разбрали, че са дадени въпросните 75 млн. на колекторска фирма?

Рокадите в Българската банка за развитие /ББР/, точно в този момент, не са никак случайни. Те са били предварително подготвени и обмислени. Коментира в предаването „Позиция” на Радио Варна бившият заместник председател на ДПС Осман Октай. Той напомни, че държавната банка ще разполага с допълнителни 700 милиона лева, с които ще се гарантират малки кредити за хора, останали без работа.

По повод ситуацията в ББР Осман Октай каза, че през последните години няколко олигарха са източвали банката с големи кредити от по 200-300 милиона лева и попита: Как в Министерството на финансите знаят, когато някой гражданин не си плати данъка, а не са разбрали, че са дадени въпросните 75 милиона лева…?

Осман Октай определи някои от мерките на правителството като „разнопосочни” и „не достатъчно обмислени”, давайки пример със задължителното носене на маски, което беше отменено, а от утре отново ще бъде въведено: Същата е ситуацията и с мерките за подпомагане на хората. Първо се обявяват, после се казва, че няма да влязат в сила веднага или пък с тестването в Банско, за което се оказа, че ще започне следващата седмица.

Добре е мерките да бъдат обмислени по-внимателно преди да бъдат обявени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране