29.01.2019 | 2:24
Още чакат Джокович за „София оупън“
Има вероятност световният №1 да бъде гост на чичо си и на турнира

Новак Джокович е очакван на „София оупън“ следващата седмица. Турнирният директор и чичо на №1 в тениса Горан призна, че се опитва да навие племенника си да пристигне в столицата ни. Вероятността Джокера да играе в „Арена Армеец“ е нищожна, но Ноле може да дойде за кратко като зрител, за да зарадва феновете. Програмата му е доста натоварена, след като в неделя той спечели за рекорден седми път „Аустрелиън оупън“ и се нуждае и от почивка.

„Благодаря за посрещането, аз съм като у дома си. Новак харесва България, вече е бил тук, дано дойде отново. Той харесва ските, аз и баща му сме били много пъти в Пампорово, Боровец и Банско. Бях турнирен директор в Белград, но тогава нямахме такива играчи. Сега сред заявилите участие в София има 4-ма тенисисти от топ 20 – Хачанов, Циципас, Медведев и Баутиста Агут. Целта е да запазим турнира за дълго време.

Вече има академия на Новак Джокович в Сърбия. Има план, който обсъждаме заедно с Българската федерация по тенис, за осъществяването на негова академия и в България по образец на тази в Сърбия. Относно последния „уайлд кард“ за турнира, ще запазим името му в тайна до последния момент“, каза на пристигане Горан Джокович. В София ще наблюдаваме и 3-кратния победител на турнирите от Големия шлем Стан Вавринка. Организаторите до последно се надяват поканата да приеме Григор Димитров.

„Искам да оставя отворена вратата за Димитров. Като турнирен директор ще бъда щастлив, ако той реши да играе в София. Все още имаме свободна „уайлд кард“ и продължаваме да се надяваме. Аз съм човек, който вярва, че няма невъзможни неща. Всичко е възможно“, допълни Горан Джокович.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране