27.03.2020 | 15:42
От Левски обявиха намаляване на заплатите с 50%
ярката ще важи за периода, в който те не тренират и нямат мачове във връзка с обявеното извънредно положение

Столичният Левски официално обяви стартиране на процедура по намаляване на заплатите на първия отбор с 50%. Мярката ще важи за периода, в който те не тренират и нямат мачове във връзка с обявеното извънредно положение заради пандемията от коронавирус.

Футболистите на „сините“ така или иначе не бяха сигурни за възнагражденията си, след като кубът изпадна във финансова криза в началото на 2020 година, когато беше отнет лицензът на основния спонсор „Национална лотария“, а собственикът Васил Божков получи 11 обвинения и в момента е под арест в Дубай.

За последно играчите на Левски получиха по половин заплата за месец януари. В същото време в ЦСКА везеха пълните си възнаграждения за февруари, а играчите на Славия сами предложиха орязване с 20 процента. Очаква се и други клубове да последват Левски.

Ето и съобщението от ръководството на Левски:

„Ръководството на ПФК „Левски“ стартира процедура по подписване на анекси към договорите на играчите от първия отбор, спрямо които заплатите на футболистите ще бъдат намалени с 50 % за периода, в който те не тренират и са възпрепятствани да изпълняват служебните си задължения.

Решението идва във връзка с извънредното положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19, препоръките от Медицинската комисия към БФС от 17.03.2020 г. и спирането на първенството в Първа лига“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране