26.06.2020 | 13:42
Петима от „Витоша“ (Бистрица) са с коронавирус
Мачът довечера срещу "Царско село" вероятно ще бъде отложен

Петима души от първодивизионния „Витоша“ (Бистрица) са дали положителни проби за COVID-19. Треньорът Асен Букарев потвърди пред „Спортал“, че става въпрос за четирима футболисти и един физиотерапевт. Това е станало ясно по време на рутинния ежемесечен масов тест, но ще наложи всички останали играчи да дадат отново проби, тъй като заразените футболисти са тренирали вчера с отбора.

Има голяма вероятност да бъде отложен двубоят на „Витоша“ срещу „Царско село“ от XXVIII кръг (II кръг за Втората осмица). По програма той трябва да се играе тази вечер от 21:00 ч. Това е един от двата мача, които остават на „Витоша“ до края на сезона, тъй като отборът вече е сигурен изпадащ и няма да участва в плейофите. Двубоят е срещу „Етър“ на 2 юли във Велико Търново.

Вчера тренирахме всички, не е ясно дали някой друг не се е заразил. Пратили сме тестовете в БФС, д-р Михаил Илиев (б.ред. – секретар на Медицинската комисия към футболния съюз) е уведомен за ситуацията, чакаме разпоредба. Според мен е най-добре мачът да бъде отложен за неделя, а дотогава останалите в тима да бъдем тествани отново. Не трябва да играем, не трябва да рискуваме здравето на съперника“, заяви Букарев.

Това е поредният случай с положителни тестове за COVID-19 в българския футбол. В неделя беше диагностициран австралийският нападател на „ЦСКА-София“ Томислав Юрич, а преди него – защитникът на „Славия“ Емил Виячки и халфът Красимир Станоев, докато бе в „Етър“ (б.ред. – след като се възстанови от заболяването, той подписа с благоевградския „Пирин“). През миналата седмица положителна проба даде и селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране