16.09.2020 | 12:55
Пирински вкара журналистите в мазето на парламента, изцепи се Караянчева
Шефката на НС не помни как предшественикът й ходеше пеша и без охрана

ПКП* Цвета Караянчева обвини за отделянето на депутатите от журналистите в новата пленарна зала не кого да е, а предшественика й от БСП Георги Пирински. „Когато е строена тази зала и е идейно проектирана, г-н Пирински е бил председател. Престанете да търсите причини за политически пиар и да се правите на симпатични“, обяви тя от трибуната.

Караянчева каза, че безкрайно уважава работата на журналистите. Според нея те имат възможност да записват депутатите, като се свържат с пиарите на парламентарните групи. „А и вие, колеги, призовавам ви, вдигайте телефоните, правете срещи, давайте интервюта“, обърна се тя към народните представители.

Емоционалното изявление на Караянчева, която напусна председателското си място за него, беше предизвикано от депутата от БСП Крум Зарков. „Последните седмици се забелязва опасна тенденция, започнала от това, че вкарахте журналистите в мазето, минала през това, че не допуснахте гражданското общество и експертите в комисия и свършихте с грухтенето“, каза Зарков.

Според Караянчева движението на потоците, народни представители, журналисти и администрация са ясно маркирани и подписани със заповед на здравния министър заради пандемията от коронавирус. Според нея за това вчера не са допуснати представители на “Демократична България” и Мая Манолова до заседанието на правната комисия, на което бяха обсъдени измененията в Изборния кодекс, които днес се гледат на второ последно четене в пленарна зала.

Същевременно обаче тя удобно „забравя“, че още с встъпването си на президиума в пленарната зала през 2009 г. Цецка Цачева направи редица обструкции за работата на журналистите, като ограничи изцяло единия кулоар за достъп, въведе специални часове за достъп до кафенето и ведомствения стол и по никакъв начин не допускаше представители на медиите в сградата отвъд изрична покана от коя да е парламентарна група.

А Георги Пирински, докато бе председател на НС, всъщност се придвижваше пеша от дома си край Докторския паметник и се налагаше НСО да разполага цивилно облечени гардове по периметъра, защото той категорично отказваше да се качи на лимузина за няколкостотин метра или да се движи с помощта на агенти с тъмни очила. Същото правеше и Огнян Герджиков, за разлика и от Караянчева, и от Цачева.

Милен Михов от “Обединени патриоти“ поиска Крум Зарков да бъде наказан за думите му, че управляващите „грухтят, а Явор Божанков да бъде наказан за призивите му управляващото мнозинство да бъде озаптено.

ПКП-проста кърджалийска п.тка, по думите на Бойко Борисов

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране