19.04.2020 | 13:05
Почина баскетболният треньор Станислав Бояджиев
Като играч той пет пъти печели купата на България, а с националния отбор играе на Олимпийските игри в Мексико през 1968 г.
След кратко тежко боледуване на 74-годишна възраст почина треньорът по баскетбол Станислав Бояджиев. Тъжната вест съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Като играч той пет пъти печели купата на България, а с националния отбор играе на Олимпийските игри в Мексико през 1968 г.

По-голяма слава обаче жъне като треньор. Още съвсем млад, той поема женския отбор на „Левски Спартак“ и го води към едни от най-големите успехи на клубния баскетбол в 100-годишната история на играта в България. Начело на „сините“ той е в основата на спечелването на Купата на европейските шампионки през 1984 г. Под негово ръководство тимът триумфира два пъти с купата „Лиляна Ронкети“ – през 1978 и 1979 г. Освен това на сметката му са шест Купи на България и пет титли на страната.

След края на кариерата си дълги години продължава да работи за развитието на българския баскетбол, като изпълняваше длъжността Директор Женско направление към БФБаскетбол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране