21.11.2020 | 12:20
Подмазване на годината! Кючюк от ДПС: Доган позволи да изберем партията за своя съдба
МДПС трябва да си избере нов председател, тъй като настоящият навърши 35 години

МДПС е първата политическа организация, която проведе своята национална конференция онлайн в условията на пандемия. С това се похвалиха самите те, след като днес събраха 350 делегати на електронен форум.

На онлайн конференцията на младежите се изказа техният лидер – евродепутатът Илхан Кючюк, който трябва да напусне поста, тъй като навърши 35 години. Неминуемо акцент в словото му беше отдаването на почит на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По традиция, Кючюк направи това по начин, който отвращава дори депесарите.

“Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Такава култура не съществува в нито една партия в българското политическо пространство, което ни прави и верни на принципите на движението. Бих искал да благодаря на почетния председател д-р Ахмед Доган, че ни даде възможност да изберем ДПС за своя съдба”, смирено се обърна той към основателя на партията.

И продължи с апологията на своя водач: “Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност? Ние имаме късмета и щастието да бъдем обучавани лично от д-р Ахмед Доган.” Не беше забравен и оперативният ръководител на ДПС Мустафа Карадайъ, който се очаква да бъде преизбран начело на партията – на него евродепутатът благодари, че “ положи основите на дългия път на най-голямата младежка организация в Европа”.

Кючюк демонстрира мащабните амбиции на комсомола на ДПС: “Време е да се включим активно в политиките на ЕС – не само като представителство, а като директни субекти. Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори. Младите хора на ДПС могат да изиграят ключова роля в конференцията за бъдещето на Европа. Участвайки активно в младежката агора, могат да съградят Европа на следващите поколения.” Евродепутататът не пропусна да похвали и “уникалният български етнически модел”, чието авторство членовете на партията отдават на Ахмед Доган – Кючюк обяви, че моделът може да допринесе за по-бързото обществено развитие на Западните Балкани.

Това събрание може да се смята за репетиция за закъснялата национална конференция на самата партия. Събранието трябваше да се проведе през лятото, но беше отложено заради здравната криза. В началото на ноември ДПС предложи законовите срокове за провеждане на партийни конгреси да не важат в условията на извънредна епидемична обстановка. Управляващите обаче отказаха да ги подкрепят и движението се принуди да се обърне към новите технологии, за да не наруши закона

МДПС трябва да си избере нов председател, тъй като Илхан Кючюк навърши 35 години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране