03.09.2020 | 11:12
Полицай бие с метален бокс
Според протестиращи, голяма част от полицаите са ги удряли с метални боксове и са ги пръскали със сълзотворен газ

Полицай, въоръжен с метален бокс, бе заснет да налага с все сила протестиращи в нощта на 2 срещу 3 септември. Ченгето бе уловено от стоп кадри от стрима на Иво Божков, който излъчи на живо ескалацията на протеста. Според протестиращи, голяма част от полицаите са ги удряли с метални боксове и са ги пръскали със сълзотворен газ.

На част от разпространени в социалните мрежи снимки се виждат пострадали от боксовете на полицията. Някои твърдят, че част от ранените са именно провокатори, които са мятали самоделни бомби срещу органите на реда.

Малко след полунощ полицията щурмува окупирания „Орлов мост“ и започна да разтуря палатковия лагер и барикадите. В акцията по прочистването участваха огромен брой жандармеристи, както и маскирани полицаи.

От видеокадри, публикувани в социалните мрежи се вижда, че на площада има малко протестиращи, но няма напрежение и полицията спокойно и бързо разчиства палатковия лагер.

Популярният привърженик на ЦСКА Емил Кирилов се похвали с интересен трофей, взет от него по време на протестите. Той публикува снимка във Фейсбук на пленен полицейски шлем, която за отрицателно време бе споделена и коментирана от хиляди в социалните мрежи.

Пак във Фейсбук разкри, че е отнел и лютив спрей от полицаите, но обяви, че е бил сред обгазените при сутрешната схватка между протестиращи и ченгета на площад „Независимост“ пред парламента. Рано тази сутрин десетки с крими досиета са били посетени по домовете им, като тези, които са били открити, са арестувани и отведени за разпити. Задържани са силоваци от агитката на „Левски“, „профилактирани“ са и привърженици на ЦСКА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране