07.08.2020 | 19:43
Проф. Николай Слатински: ГЕРБ вече уволняват и учителки
Жените отказали да присъстват на конференцията в "София тех парк"

Учителки са били уволнени, защото са отказали да присъстват на злополучната конференция на ГЕРБ в „София Тех Парк” в сряда. За това алармира университетския преподавател проф. Николай Слатински в своя тревожна публикация във фейсбук в петък вечерта.

Препечатваме дословно публикуването от него:

 FB-приятел ми написа преди малко на „лични“: „ГЕРБ уволняват вече и учителки. Моя позната ми каза, че директорът днес ѝ съобщил, че от септември няма да ѝ поднови договора. Без допълнителни обяснения.

Тя смята, че е заради това, че в сряда е отказала да ходи в Техпарк. Директорът е от ГЕРБ, съответно – училището се „брои“ за ГЕРБерско.

Има и други учителки, които не са отишли на сбирката в сряда и днес са получили честитката. Много жалко. Тази жена е добър професионалист и има повече от 20 г. практика.

Това не е само в София. И в нашия град вече има училища, които се броят за ГЕРБ-ерски. Директорите им бяха вкарани като общински съветници от листата на ГЕРБ през гражданската квота.

Явно са принуждавани и нямат друг избор, ако искат да разчитат на общината за училището. При други това си е чисто службогонство и бетониране на поста. В малките градове хората просто нямат друг избор.

Макар изплашените и примирени българи да не смеят, особено в по-малките населени места, да излязат на протест, десетки хиляди от тях ще въздъхнат с облекчение, когато „ГЕРБ“ паднат от власт. Защото герберското иго не се търпи вече, то е всеобхватно и безогледно, то си играе със съдбите на хората.

Навсякъде са се размножили тези диктаторчета, които беснеят и колят и бесят наред. За България е абсолютно здравословно, докато не е станало късно, да се сложи край на това тотално стискане на обществото в центъра и особено по места за гушата.

Страх ме е да си помисля колко хора са им насъбрали на герберастите и как само ги чакат да паднат от власт! На мен никак не ми се иска да се стига до крайности, но може ли човек да спре възмездието, когато то е справедливо и заслужено?!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране