31.07.2020 | 15:14
Протестиращите: Старицата с бастуна е пратена нарочно, за да се стигне до конфликт
София е блокирана от Борисов и Гешев не от нас, категорични са хората от палатковия лагер на Орлов Мост

Няма да се поддадем на заплахите на МВР-началници, които продължават вече втори ден. От наша страна провокации и агресия не е имало никога, заявиха в медийно изявление протестиращите от палатковия лагер на Орлов мост.

Те са категорични, че жената с бастуна, която бе залята с вода от бившия пиар на Десислава Иванчева Петър Кърджилов е била пратена нарочно, за да се стигне до конфликт. И декларираха, че ще си тръгнат веднага след като бъдат депозирани оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Висши служители на СДВР говорят за втвърдяване на позициите, заплашват. Полицаите ни подкрепят в голямата си част. Те се пържат на същия огън, на който и ние, за което е виновен премиерът Борисов, който не си дава оставката, заяви протестиращ.

Според него организаторите винаги призовават да бъдат пазени полицаите и сами показват на силите на реда провокаторите и хората в нетрезво състояние.

София е блокирана от Борисов и Гешев не от нас, категорични са хората от палатковия лагер на Орлов Мост. Според тях има опасност кметът на столицата да бъде използвана за бухалка, тъй като на мястото са пристигнали и коли на общинска полиция.

„Днес в късния следобед щели да дойдат и щели да разбутат палатките. Мутрите не могат да ни махнат. Онази вечер бяхме 120 000. И тях ли ще ги разбутат“, заяви човек от палатковия лагер.

Междувременно протестиращите обявиха, че правозащитникът адвокат Александър Кашъмов е поел защитата на Петър Кърджилов, който е задържан в Първо районно. На него все още не са му повдигнати никакви обвинения.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране