06.06.2023 | 22:01
Рашков: Борисов трябва да бъде изправен пред съда (видео)
Материалите за "Барселонагейт", кюлчетата в шкафчето и за източването на "Хемус" са потънали в прокуратурата

Парламентът не може да си позволи лукса да държи на трупчета исканията на главния прокурор Иван Гешев за сваляне на депутатски имунитети. А Бойко Борисов трябва да бъде изправен на съд. Това коментира в предаването (О)позиция на “Сега” бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Според него предложенията за снемане на имунитети ще трябва да са гледат по реда и сроковете, описани в правилника на парламента.  “Чел съм доста материали за лидера на ГЕРБ и не мога да ги забравя. По отношение на някои от тях са правени доста сложни разследвания и материалите са пратени в прокуратурата”, посочи той. И припомни, че в прокуратурата като “вода в пустиня” са потънали не само материали за “Барселонагейт”, а и за снимките на кюлчета и пачки, за “Хемус” и за язовирите.

Той обаче посочи, че с внасянето на искането за свалянето на имунитета на Борисов Гешев е направил лоша услуга на себе си и прокуратурата, защото се е видяло колко време материалите по делото са стояли в държавното обвинение. И това е очертало картината на безконтролната прокуратура.

Бойко Рашков коментира и случая с Ангел Христов, единия от Братя Галеви, който уж се издирва от 11 години, а се оказа починал в Ресилово. Според бившия вътрешен министър въпросът опира до възможността за упражняване на контрол на границата. „По този въпрос са допуснати грешки в миналото от гледна точка на кадрите. Допускат се и сега, включително и по времето, когато аз съм ръководил министерството“, каза Рашков. “Надявам се да изяснят дали е влязъл през границата или изобщо не е бил в чужбина”, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране