22.02.2021 | 14:08
Ремонт-погром на бул. „България“ в София
Ремонт за много милиони отново се превърна във фиаско, коментира "Спаси София"

Ремонтът на столичния бул. „България“ е недовършен и некачествен, сигнализира „Спаси София“. „6 месеца след „завършването“ на ремонта на булеварда за 14 млн. лв., тротоарите все още не са готови, а „готовите“ части не са хубави“, пише организацията във Фейсбук.

Публикувани са и снимки, на които се вижда, че по ремонтирания западен тротоар има множество проблеми, неравна настилка, изкривени шахти, напукан асфалт. Бордюрите са високи и липсват на скосявания, които са задължителни по наредба. „Незаконно заграбени общински терени от автосервиз „Друмник“, заради които тротоарът е прекъснат, а хората минават по пътното платно. Ремонтът вместо да поправи тази грешка, се съобразява с незаконната ситуация“, констарира „Спаси София“.

Друг проблем е липсата на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици. Строителни отпадъци, късове бетон и отломки са разхвърлени по целия обект. Ремонтът на източния тротоар пък изобщо не е започнат и той остава пълен с дупки, пропадания и кал, а в някои части е превзет от коли. „Освен огромното закъснение, ремонтът е половинчат, некачествен, недовършен и неизползваем“, категорични са от „Спаси София“.

„Незабавно ще изпратим искане до отговорния зам.-кмет по строителството за предоставяне на план-графика, предвидените санкции, както и причините и хората поради които ремонт за много милиони отново се превърна във фиаско! Очакваме и незаконно заграбения тротоар при автосервиза незабавно да бъде освободен и удължен!“, пише още организацията.  Сметката за цялостното преасфалтиране на бул. „България“ се очаква да бъде 13.8 млн. с ДДС. Общината сключи договор със строителната фирма „Трейс“ през лятото на 2018 г.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране