03.04.2021 | 9:08
Ремонтират улицата на Мария Габриел вместо пострадалите от наводнението в Хаджидимово
Отпуснатите от правителството 600 000 лв. се използват само за ремонт на улицита пред къщата й в Хаджидимово

Известната с апартамента си за „стокиране” със скандално нисък наем от Софийски имоти еврокомисар Мария Габриел се прочу с нови подвизи в областта на недвижимостите.

За тях разказва разследването на журналиста Алекс Донев:

„През януари тази година след големите дъждове неподдържаната дига на река Места в близост до Хаджидимово се къса и градът е залят. Най-тежко е положението в ромската махала, където целият квартал е под вода. Няколко дни по късно Министерският съвет отпуска 600 хиляди лева за възстановяване и асфалтиране на най-тежко пострадалите улици.

Вместо да се възстановяват пострадалите пътища, в града тече усилен ремонт по …. улицата на къщата на еврокомисаря Мария Габриел, която е родом от Хаджидимово.

– Наводнение имаше ли на тази улица? – пита Алекс Донев

– Не, тук нямаше. Там надолу – отговаря съседка в репортажа му.

В наводнената ромска махала няма и помен от строители, техника или материали за асфалтиране или облагородяване на улици. Състоянието на квартала е плачевно. Дупки, кал, липса на всякакви пътни знаци, отворени и разбити шахти по средата на улицата.

„Още съм с влага. Ламинирания паркет – хвърлил съм го, Спалните ми са горе, хвърлени. И каква помощ ни отпуснаха – 375лв. Какво ще вземем за 375лв?!“, заявява пред камерата на разследващия журналист местен жител.

Водещият продължава: „Зададохме въпрос и на еврокомисаря Мария Габриел дали нейната улица е била най-пострадала от наводнението. Тя отговори така:

„За това не мога да кажа, ето признавам си, че не разполагам нито с цифрите, нито с графика на изпълнение“, заяви еврокомисарят Мария Габриел.

Все пак камерата ни улови Мария Габриел в родната й къща. Опитът ни да й зададем допълнителни въпроси извън протоколните официални изявления се оказа труден.

Видната европейска служителка се опита да се измъкне през задния вход на имота си, между доматите и овошките, но камерата ни я очакваше и там. За да избегне въпросите ни за далаверата с парите на българите, похарчени неправомерно за лични интереси, Мария Неделчева – Габриел в крайна сметка остана в къщата си”, завършва репортажа си Алекс Донев в БСТВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране