14.08.2020 | 0:28
Ревизоро обяви край на джиповете при Рилските езера
Офроуд Седемте рилски езера и автомивка Седемте рилски езера се затварят

Край на джиповете с туристи и търсещи офроуд приключения в района на Седемте рилски езера. Това обяви екоминистърът Емил Димитров при първата копка на сграда, която трябва да е инфоцетър на територията на Национален парк „Рила“. По думите му, материалите за строителството ще се доставят само с коне, а не с тежки строителни машини.

Контрол дали джипове продължават да се движат или не в планината, ще осъществяват служителите на парк “Рила”, както и от РИОСВ София, добави Димитров, цитиран от БГНЕС.

Офроуд Седемте рилски езера и автомивка Седемте рилски езера се затварят. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да я пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа, каза Емил Димитров.

Стана ясно и, че се възстановява проектът по рекултивация на пътеките в района на Рилските езера. Вече тежка техника няма да се качва в района, а всички материали ще се пренасят с коне, категоричен беше министърът на околната среда и водите.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране