03.03.2021 | 11:44
С Мерцедес S-класа и взвод охранители ПКП Караянчева призова от Шипка да не сме егоисти
Тя се накара предварително на президента Радев
„Трябва да загърбим егоизма си. Трябва да гледаме напред. Трябва да се обединим около идеали, които водят към обща цел. Това е важното за България”, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от Шипка. Каза и тръгна за Габрово, без да изчака идването на президента Румен Радев, с което опроверга още на върха думите си. Дамата, наречена от Бойко Борисов „проста кърджалийска п.тка“, бе с  Мерцедес S-класа и взвод охранители.

„Когато са отменени официалните тържества, няма как да престъпваш препоръките на главния държавен здравен инспектор. Аз днес тук съм като гражданин, заедно с колеги и приятели. Не е важно да четем помпозни речи, не е нужно да си правим на инат. Идвайки тук, ние прекланяме глава пред подвига на героите”, добави тя, визирайки президента Радев.

Караянчева припомни, че събитието на Шипка е под патронажа на председателя на Народното събрание. „Президентът има своите събития в София. В неговото идване няма лошо.

Всеки има право, всеки български гражданин има право да дойде, то е задължение дори в днешния ден”, посочи тя. Относно пандемията Караянчева, коментира, че държавата е зад гражданите.

„Септември беше най-лесно правителството да хвърли оставка и да приключи с парламента. Заради всички тези събития обаче, които предстояха, ние загърбихме политическия ПР и останахме, за да помагаме на гражданите”, каза дежурните си думи Караянчева.

Тя призова гражданите да се пазят, да носят маски, защото оставало още малко и за търпение около ваксините. „Юни – юли месец нещата малко ще се подобрят. Ваксините свършиха не по наша вина”, посочи Караянчева, като отчете, че всеки ден се имунизират около 15 000-20 000 души.

Караянчева беше категорична, че покрай ваксините и коронавируса не трябва да се прави политика. „Нека политиците да си затворят устата по тази тема. Нека да помагат, а не да пречат. Нека това не е тема на изборите тази година”, допълни председателят на НС.

2 коментара

  1. Стоев каза:

    ПКП

  2. Подкрепа каза:

    Браво др.Караянчева,така лесно власт не се дава! Президента е на светлинни години!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране