27.05.2019 | 8:06
Шеф в БФС с коментар за големия скандал: Всичко може да отиде в Прокуратурата
Чакаме доказателства, МВР не се е занимавало с детектора, коментира ген. Васил Василев

Председателят на комисията по „Етика и феърплей“ към БФС генерал Васил Василев взе отношение по скандала от последния кръг на първенството в Първа лига, заради който шестима играчи на Черно море бяха извадени от отбора за гостуването на Лудогорец. Причината за това е съмнения на управата на „моряците“, че футболистите са играли симулативно при загубата с 1:3 от ЦСКА.

Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев и Петър Витанов били разпитани на детектор на лъжата, който не издържали. Резултатите излезли след мача с Берое на 21 май, в който Илиев игра 90 минути. Шестимата пропуснаха загубата с 1:4 от Лудогорец в последния кръг.

„Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в Прокуратурата“, коментира ген. Василев пред „Меридиан Мач“.

Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, като те обявиха през медиите, че резултатите ги оневиняват.

„Един детектор, втори детектор… Според наша информация, МВР не се е занимавало с детектора. Частни фирми са правили това. Не знам дали имат капацитет да извършат толкова отговорно нещо“, допълва шефът на комисията по „Етика и феърплей“.

Генерал Василев е категоричен, че по случая към момента няма представен и един документ в БФС.

„Ние чакаме доказателства. Както знаете не сме разследващ орган. Към момента нищо не сме получили и няма как да коментираме“, обясни генералът.

Васил Василев коментира и темата съществува ли вариант ЦСКА да бъде изваден от Първа лига: „Ако се докаже нещо неправомерно, си има Наказателен кодекс, по който всеки ще бъде санкциониран. По отношение на играчите, те също ще си понесат последствията.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране