14.01.2020 | 15:40
Симеонов скочил Борисов за ареста на Нено Димов
Патриотите питат ГЕРБ защо не е задържана и Ирена Соколова

Коалиционният съвет между ГЕРБ и “Обединените патриоти” е преминал доста горещо.

Номинацията на Емил Димитров – Ревизоро не е била причината за дълго проточилата среща, а исканото обяснение от страна на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов за това, че единствено Нено Димов е в ареста за водната криза в Перник.

Лидерите на НФСБ и ВМРО подробно поискали премиерът Бойко Борисов да ги запознае с наличните данни за кризата с водата до момента. Настояването им било да стане ясно защо единствено Димов е арестуван, а бившата областно управителка от ГЕРБ Ирена Соколова, както и кметицата Вяра Царевска не са подведени под никаква отговорност и се измъкват между капките.

“Не може само Нено Димов да е виновен. Да, той беше министър, но не цялата отговорност затова което се случва в момента е негова. Оказва се явно, че някои хора са привилгировани и закона не ги лови”, са коментарите сред патриотите, които като коалиционен партньор се надяват кадрите на ГЕРБ да нямат чадър. Факт е, че Соколова бе изгонена от партията и разжалвана не само като областен управител, но и като шеф на женската структура на ГЕРБ.

Припомняме, че още в деня на ареста на Нено Димов, премиерът заяви, че няма значение кой от коя партия е, а ако има данни за престъпление всеки ще си понесе своята отговорност. В деня на акцията във ВиК – Перник, Областната управа на града и екоминистерството, единственият арестуван обаче се оказа Нено Димов.

Ирена Соколова и Вяра Царовска по информация на медията ни са били разпитани и пуснати, а бивши шефове на ВиК-Перник, които очевидно са били наясно с проблема, също са на свобода към момента.

Именно около това се е разразил екшънът на коалиционния съвет, от който патриотите си тръгнаха доста ядосани, а Валери Симеонов дори не пожела да остане на брифинга пред медиите, за да бъде представена номинацията на Емил Димитров-Ревизоро. ПИК обаче научи, че около нея не е имало никакви спорове, а горещите препирни се въртели около факта, че няма други обвинени за кризата, освен Нено Димов. Както медията ни показа на живо, веднага след срещата в Министерски съвет Валери Симеонов ядосан обобщи как е минал съветът, изхвърчайки със светлинна скорост от сградата: “Изключително неприятно!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране