02.06.2020 | 10:20
Сираков получи джиросаните акции на „Левски“
Общото събрание е насрочено за 6 юли

Мажоритарният пакет акции на „Левски“ (86.6%), които досега бяха на името на Георги Попов, вече са пристигнали в София и са джиросани на името на Наско Сираков, съобщи радио „Дарик“.

По този начин Попов и фактическият собственик на клуба Васил Божков спазиха думата си да прехвърлят собствеността именно на легендарният бивш нападател на отбора, който изяви желание да приеме акциите, след като те бяха отказани от министър-председателя Бойко Борисов. Сираков ще стане официално собственик на клуба на предстоящото общо събрание на акционерите, насрочено за 6 юли.

Предстои той да излезе с официално съобщение на клубния сайт на „Левски“ и да даде обещаната от него пресконференция, на която да разкрие плановете си за бъдещето на клуба, както и начините, по които смята да осигури финансиране.

Преди дни Божков потвърди, че е изпратил за София джиросаните акции от Дубай, където се намира заедно с Попов, след като прокуратурата у нас им повдигна обвинения. Бизнесменът обеща да прехвърли дяла на Сираков, след като именно голмайстор №1 в историята на клуба спечели организираната от Божков онлайн анкета за най-подходящ следващ собственик на „Левски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране