22.05.2020 | 11:26
Сираков ще бъде новият собственик на „Левски“
Васил Божков ще му джироса акциите

Наско Сираков ще е новият собственик на акциите на „Левски“. Това съобщи настоящият реален собственик на клуба Васил Божков (б.ред. – на книга мажоритарният дял от 86.6% се държи от Георги Попов).

В кратко съобщение в своя профил във „Фейсбук“ бизнесменът потвърди, че голмайстор №1 в историята на „Левски“ ще е новият притежател на акциите му. Изборът бе очакван, тъй като именно Сираков получи най-много гласове в онлайн гласуването сред феновете, организирано от самия Божков през изминалите 24 часа. За бившия футболист гласуваха над 28 000 души. Трябва да се отбележи обаче, че вотът придоби гротесков вид, след като бе дадена възможност за свободно добавяне на кандидати от страна на самите фенове. Така списъкът за гласуване набъбна до 100-ина предложения, повечето от тях абсурдни. Така например втори по гласове се оказа депутатът от ДПС Делян Пеевски (над 15 000 гласа), следван от Сретан Йосич (около 2800 гласа) и т.н.

„През януари предадохте ПФК „Левски“, през май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. Успех на „Левски“, гласи съобщението на Божков.

В тези четири изречения намиращият се в Дубай бизнесмен се опита да обобщи своята основна теза от последните месеци – за вмешателството на министър-председателя Бойко Борисов по въпроса със собствеността на „Левски“, както и за користните подбуди на неколцина от водещите привърженици на „сините“.

Както е известно, в началото на миналата седмица Божков джироса акциите си в „Левски“ на Бойко Борисов, а на 13 май журналистът Сашо Диков се опита да ги предаде в Министерски съвет. Премиерът обаче отказа да ги приеме. В следващите дни ветерани на клуба се обединиха около фигурата на Наско Сираков с искане именно той да получи акциите. Самият Сираков също публично пожела да стане собственик на клуба и бързо получи подкрепа на десетки фенклубове и фракции на „сини“ привърженици.

Интересен нюанс в историята е, че до момента липсва официален отказ на Борисов за джирото и затова най-вероятно трябва първо да се чака такъв, за да се получи съгласието на Сираков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране