21.06.2020 | 8:39
След голов порой Левски и ЦСКА не се победиха
Двубоят предложи страхотно шоу и емоции за зрителите на Националния стадион "Васил Левски"

В последното „вечно дерби“ за сезона в efbet Лига ЦСКА и Левски отново не се победиха, макар че нападателите не спряха да бележат. След 0:0 и 2:2 по-рано през кампанията, „червени“ и „сини“ завършиха 3:3 в мач от първия кръг на плейофите.

Двубоят предложи страхотно шоу и емоции за зрителите на Националния стадион „Васил Левски“. Освен попаденията зрителите станаха свидетели на куп интересни положения, обрати и драматични моменти.

ЦСКА като че ли бе малко по-добрият отбор, но избегна поражението след изравнителен гол на Али Соу (88).
Доста критикуваният за пропуските си Али Соу (16) откри, като оползотвори хитро, скоростно и прострелно центриране на Греъм Кери отдясно и с глава прати топката в далечния ъгъл. „Сините“ обаче изравниха, макар и нелогично с оглед на случващото се на терена, след попадение от дузпа на Иван Горанов (35). Левски продължи с отлична ефективност и в добавеното време на полувремето Хали Тиам (45+3).

През втората част реферът Георги Кабаков отсъди втора дузпа. Кристиян Малинов получи пас в наказателното поле, където Холмар Ейолфсон го задържа с лявата си ръка, което бе забелязано от рефера. Греъм Кери (52) бе точен от бялата точка, макар че Георги Георгиев бе близо до спасяването.

4 минути обаче бяха необходими на „сините“, за да поведат за втори път в мача. Станислав Иванов имаше огромна заслуга за гола след пробив отдясно, при който технично центрира към Симеон Славчев. Халфът, който влезе в игра още през първото полувреме, бе забравен от бранителите в червено и от близка дистанция засече с глава за първия си гол с екипа на Левски.

„Червените“ обаче не изгубиха надеждата си и в крайна сметка усилията им бяха възнаградени в 88-ата минута, когато Греъм Кери надигра Горанов по дясното крило и центрира технично за Али Соу (88), който отново с глава вкара втория си гол в мача.

В добавеното петминутно продължение ЦСКА бе отборът, който повече търсеше победата и имаше страхотен шанс да го постигне. Брадли Мазику центрира отляво и намери резервата Ахмед Ахмедов, оставен сам пред вратата, но не се ориентира при рикошета и тръгна да играе с глава при ниска топка, което се оказа грешно решение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране