15.09.2020 | 23:52
След присъдата Марешки се сравни с Валенса, Хавел и Мандела
Шефът на "Воля" не се продавал нито за един плаж, нито за свободата си

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се сравни с трима от най-популярните световни политици през миналия век. Това стана, след като вчера беше осъден на втора инстанция на 4 години затвор за изнудване.

„С непримиримостта си към корупцията и картелите съм нанесъл щети на много политически и икономически субекти, които имат огромна мощ и те в момента се изправят срещу мен. Измамите за това, че се продавам, че могат да ме купят или хванат на каишка, рухнаха изведнъж. Стана ясно, че Марешки не се продава нито за един плаж, нито за свободата си“, каза той пред Би Ти Ви, като по този начин се опита да опровергае предположенията, че заради получената концесия на варненския плаж „Кабакум“ от негов близък партията му е подкрепила предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията.

„Има и други примери по света – от най-новата история Валенса, Хавел и Мандела, за хора, политици, които са били преследвани от мафията, но впоследствие са станали политически лидер“, каза зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки.

Лех Валенса е съосновател на първия независим синдикат в Съветския блок „Солидарност“. Той е носител на Нобелова награда за мир за 1983 година, както и президент е на Полша от 1990 до 1995 г. Вацлав Хавел е водеща личност в политическите промени в Чехословакия, като е последният президент на страната и първи президент на Чехия. Нелсън Мандела също е носител на Нобелова награда за мир (1993 г.), както и първият избран с всеобщо гласуване президент на Южноафриканската република.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране