18.08.2018 | 20:59
Служител на Министерски съвет удари журналистка

Премиерът нареди на пресаташето да се извини

Служителят в пресцентъра на Министерски съвет Любомир Методиев удари кореспондента на „Телеграф Медиа“ в Пловдив Ели Крумова. Случката се разигра по време на посещението на премиера Бойко Борисов на археологическите разкопки на могилата Малтепе край пловдивското село Маноле.

Докато Борисов разглежда гробницата, пресаташето Методиев се опитва да изведе отразяващите събитието журналисти от могилата, за да може по-късно премиерът да даде изявление на удобно за всички място извън обекта.

„Беше ядосан и много зачервен от жегата. Премиерът дори му каза нещо шеговито, за да се успокои и помоли медиите да разгледа насаме с директора на Археологическия музей Костадин Кисьов могилата“, разказа потърпевшата кореспондентка.

„Тъй като беше много ядосан от „неподчинението“ на медиите от Пловдив, му се усмихнах и му предложих да се снимаме на върха на най-високата могила в света за спомен. Приближих се към него и той ме удари. Помислих, че ме е ударил с палка, защото много ме заболя. Разплаках се, защото бях ударена пред всички мои колеги от Пловдив и си тръгнах от събитието“, разказа още Крумова.

Оказва се, че Методиев е блъснал репортерката със служебния микрофон на правителствената пресслужба, който е доста голям и е метален. Случаят бе доведен и до знанието на самия премиер Бойко Борисов. Първоначално той не бе разбрал за случая, но след като останалите журналисти му сигнализираха, той веднага нареди на служителя си да се извини.

Пресаташето изпратил съобщение на журналистката, в която се извинява, но пише, че и двете страни не са реагирали професионално. „Колега, искам да ви се извинява за моята остра реакция, която със сигурност не беше най-правилната. За най-голямо съжаление в ръката, с която се опитах да отблъсна вашия опит за снимка държах метален микрофон и това причини тежест на моя замах. Преди всичко съжалявам, но и двете страни не реагирахме професионално. Л. Методиев.“, гласяло съобщението.

„Този есемес за мен не е никакво извинение, защото съм упрекната, че не се държа професионално. Извинение след удара не получих. Трябваше г-н Борисов да нареди на човека си и той да ми се извини“, отвърна от своя още Крумова. Малко по-късно, Методиев публикува и официално извинение в профила си в социалната мрежа Фейсбук, в което вече нямаше намек за чужда вина.

„Днес по време на мероприятие край село Маноле, Пловдивско, без грам умисъл нараних колегата от в. Монитор Елена Крумова, за което искам да се ИЗВИНЯ НАЙ-СЪРДЕЧНО. Още веднъж подчертавам, че в постъпката ми нямаше грам умисъл. Колега, приемете моето искрено извинение“, написа Методиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране