16.11.2019 | 15:40
Социалисти отричат да са искали оставката на Нинова
От "Позитано" 20 не уточняват кои точно социалисти не искат оставката на Корнелия

„Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече – разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите“, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В петък вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на БСП в писмо до пленума на партията. Като причина беше посочен анализ, който сочи провал на БСП на местния вот, тъй като соцпартията отсъства от управлението на общините в половин България. Ръководството беше обвинено в авторитаризъм, а освен оставката на Нинова се настоява и за тази на цялото Изпълнително бюро, и на Националния предизборен щаб.

Подписите на 50 социалисти, включително на Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов и Красимир Янков, стоят под документа с апел за оставки на върха в БСП. От пресцентъра на БСП днес обаче не посочват имената на тези, които отричат да са подписвали писмото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране