01.06.2020 | 13:32
Спас Русев опрощава борчовете на „Левски”
Наско Сираков вече действа като собственик на тима, чака акциите от Дубай

Бизнесменът Спас Русев е опростил борчовете, които е давал на „Левски”. Това а станало ясно при среща миналата седмица на Наско Сираков и Тити Папазов с бизнесмена и бивш собственик на „сините”.

Наско Сираков вече работи като собственик на Левски, въпреки че все още не е такъв. Мажоритарният пакет с 86,6% от дяловете клуба пътуват към София, след като Васил Божков вчеро обяви, че джиросаните акции на тима пътуват към София.

Междувременно Сираков вече начертал план спасението на „сините“. Той включва значително намаляване на дълговете на клуба. Сираков и Тити Папазов успели да убедят бизнесмена да отпише парите, които е давал като заеми на Левски. Така солидна част от задълженията на клуба ще отпаднат.

Сираков получил нужните уверения от Русев, че това ще се случи, ако именно легендата е човекът, който вземе акциите. Всъщност не за първи път бизнесменът от Лондон обещава да отпише вземанията си. Той пое официално Левски на 30 август 2016 година, като придоби 86,6% от клуба безвъзмездно от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

След това Русев призна, че се е захванал с Левски покрай сделката за придобиване на БТК и търговската марка на компанията „Виваком“. Това бе ясен знак, че клубът е оплетен в политикономически интереси. В началото бизнесменът имаше намерение да действа с размах.

Обеща козирка и ново табло, но после се поправи с „това не е като да отвориш чадъра си“. Стадион „Георги Аспарухов“ не дочака кой знае какви подобрения, но на 14 февруари 2017 г. получи ново име. Той бе прекръстен на „Vivacom Арена Георги Аспарухов“. Тогава от клуба обявиха, че договорът с телекоминекационната компания е за период от шест години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране