05.09.2015 | 0:01
Стъки оглави Балканската федерация по ММА
Вицепрезидентите са Орхан Окзакти от Турция и Ариан Ризай от Албания

Президентът на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки бе избран за председател на новосъздадената Балканска федерация по смесени бойни изкуства. Той лично представи амбициозната програма на новучредената федерация, както и вицепрезидентите си Орхан Окзакти от Турция и Ариан Ризай от Албания.

Новоизбраният президент на Балканската ММА Федерация Станислав Недков разясни плановете си за развитието на този спорт: “Повечето членки на Балканската ММА Федерация са членки и на световната федерация по ММА – IMMAF, което съответно означава,че ние имаме общ международен календар. Партнирането ни, ще бъде не само в организирането на балкански първенства за аматьори и професионалисти, но и в съвместни семинари, съдийски и треньорски курсове и подготвителни лагери на отборите ни преди участие в Световни и европейски първенства.”

Всяка година ще се организират по две балкански първенства. Периодично ще се провеждат големи професионални гали, които ще бъдат част от Балканската лига. Държавите членки ще бъдат разделени в две групи, където ще играят всеки срещу всеки. Двата отбора лидери от всяка група ще играят полуфинали, а победителите в края на всяка година ще се срещат за определяне на Балканския отборен шампион.

Първото балканско състезание ще бъде през декември 2015 година в България. През април 2016 година ще се проведе и Балканското аматьорско първенство в Анталия, като домакин ще бъде президентът на турската ММА федерация Орхан Озакти. Лично г-н Озакти благодари на председателя на Балканската федерация за поканата и изрази желанието си да работят заедно: „Планираме да организираме лагери и мачове България-Турция, като целта ни е младите хора повече да спортуват, отколкото да се занимават с дрога и други зависимости. Искаме в Балканските държави да се развие този спорт и благодаря на моят приятел г-н Недков и България, че ме покани в тази федерация“, сподели г-н Орхан Озакти.

Колегата му от албанската ММА федерация Ариан Ризай също сподели, че е много щастлив, че е в София и има възможност да работи за популяризирането на този спорт. Една от целите на федерацията ще е спорта да се развива, както при аматьорите, така и при професионалистите, които ще имат повече участия в международни форуми. От Балканската федерация по смесени бойни изкуства разкриха, че следващата година имат намерение към тях да се присъединят поне още няколко страни членки и спорта да става все по-популярен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране