23.08.2018 | 17:36
Стоичков е най-твърд в Европа

Трифон Иванов също попадна в подреждането на „Дейли Мейл

Христо Стоичков и Трифон Иванов бяха наредени сред грубияните в Европа. Класацията е на английския вестник „Дейли Мейл“, който се опитва да определи най-твърдите, но и водещи футболисти в Европа. Място в подреждането намират още играчи като Дженаро Гатузо, Пепе, Андони Гойкоечея и Марко Матераци. Но първото място от 20 души е запазено за великия Стоичков.

В частта за Камата от таблоида пишат, „че лесно можел да уплаши и зрителите пред екраните с едно-единствено намръщено изражение“. Те го описват като „изключителен талант с всемогъщ дух в тяло на питбул.“

„Казвах за него, че е закърмен с лошо мляко“, беше казал преди време по негов адрес покойният Йохан Кройф, който привлече Стоичков от ЦСКА в Барселона. Английското издание допълва още, че Христо е бил толкова страшен, че е можел да уплаши гледащите го по телевизията само с поглед.

Той попада в списъка с твърдите играчи и заради настъпване на съдията на мача за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид от първия му сезон в Барселона, както и с доживотната забрана да играе футбол, която получава през 1985 г. заради сбиване в двубоя за Купата на България между ЦСКА и Левски.

Сърцатият бранител Трифон Иванов е част групата с твърдите футболисти заради закана срещу германците преди 1/4-финала на Мондиала в САЩ. Тогава той споделя пред треньора Димитър Пенев, че Руди Фьолер ще падне на тревата само от неговия дъх. „Дейли Мейл“ описва покойния Иванов като „Българския вълк“ заради външния му вид и пише, че всички винаги ще си го спомнят с добро.

„С дългата си, рошава коса и неподдържаната си брада, този българин приличаше повече на вълк, отколкото на човек, а студеният му поглед преследваше в сънищата децата, които са гледали Мондиал 1994“, пишат англичаните. Туньо почина на 50-годишна възраст от инфаркт през февруари 2016 г.

Подреждането: Христо Стоичков, Андони Гойкоечея, Дженаро Гатузо, Патрик Виейра, Златан Ибрахимович, Марко Матераци, Клаудио Джентиле, Марко Тардели, Паоло Монтеро, Найджъл де Йонг, Ерик Кантона, Томаш Репка, Мигел Анхел Надал, Трифон Иванов, Пабло Алфаро, Сирил Роол, Ромео Бенети, Паскуале Бруно, Пепе и Мигели

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране