11.03.2015 | 15:18
Танчев и Ковачев напуснаха ББЦ
Политическите виждания на двамата се разминавали дълбоко с тези на
Николай Бареков остана само с един депутат в Народното събрание. Причина за това е решението на двама от тримата представители на ББЦ в парламента да напуснат партията. На редакционната поща на МИГNews пристигна отворено писмо от Светлин Танчев и Георги Ковачев:

„След повече от година политически живот „България без цензура” успя да акумулира солидно количество напрежение, въпросителни и недоверие. И, ако резултатите от изборите за Европейски парламент през месец май доказаха силата на новата формация и дадоха импулс и надежда за развитие на Партията в бъдеще, то последвалото участие и резултата от вота за Парламентарните избори изкара на преден план редица вътрешнопартийни проблеми. Като членове на ръководните органи на Партията дадохме всичко от себе си те да бъдат решени, представителите ни в Парламента максимално мотивирани, а структурите ни в страната- удовлетворени от избора си. Останахме плътно до Николай Бареков в един от най-трудните моменти. Преодоляхме заедно тежкият политически удар в края на 2014г. при напускането на трима народни представители, с надеждата това да доведе до пълна мобилизация и съвършено нов облик на партията, с които редиците ни да започнат дългоочакваната подготовка за местни избори. И това не се случи!

Размяната на остри реплики, ултиматуми и заплахи през медиите премина границата на добрия тон. Въпреки това се опитахме, да запазим баланса в парламентарната група, отчитайки всичко положително като принос от страна на лидера на Партията, отделните народните представители и коалиционните ни партньори.

Поради гореописаните причини, липсата на доверие към нас от страна на Председателя на Партията – г-н Николай Бареков и трайното разминаване в политическите ни виждания, бихме искали да Ви уведомим за решението ни, че считано от днес подаваме оставки от всички заемани от нас длъжности и не сме част от ПП „България без цензура”.

Продължаваме да поддържаме контактите си с политическите структури на Партията и вярваме, че заедно ще продължим да отстояваме принципите, които ни събраха в началото на 2014г. Категорично заявяваме готовността си за диалог и съвместна работа както с тях, така и с бъдещи партньори от политическия и неправителствен сектор, с които изповядваме сходни виждания за развитието на България.

Благодарим на колегите, членовете и симпатизантите ни за всяко усилие, за проявеното разбиране и търпение, за всеотдайността и вярата им!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране