22.06.2020 | 13:06
Тежки критики срещу Джокович след заразяването на Григор Димитров с коронавируса
Международните коментатори се възмутиха от липсата на каквито и да е противоепидемични мерки на Адриа Тур
Световният номер 1 Новак Джокович бе сериозно разкритикуван в социалните мрежи за организацията на демонстративните турнири Адриа Тур, след като вчера българският тенисист Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за Covid-19, съобщи БНТ.
Още след първото издание на надпреварата в Белград преди седмица международните коментатори се възмутиха от липсата на каквито и да е противоепидемични мерки, включително събирането на многохилядна публика по трибуните, общи селфита на играчите, прегръдки, използването на един микрофон на пресконференциите, липсата на маски и бурното парти в местна дискотека.
В събота Димитров започна участието си на второто издание на Адриа Тур в Задар, Хърватия със загуба от Борна Чорич, след което се почувства зле и прекрати нататъшното си участие.
След прибирането си в дома си в Монако българинът се е тествал за коронавирус и обяви, че резултатът е положителен. Това принуди Джокович да отмени финала на надпреварата в Задар, в който той трябваше да се изправи срещу Андрей Рубльов.
„Нямаше нужда да си ясновидец, за да кажеш, че организацията на турнира на Новак Джокови бе в най-добрия случай безразсъдна“, написа Али Уокър.
Други коментатори публикуваха кадри от партито в Белград и постоянните прегръдки на играчите.
„Поведението на Джокович застрашава подновяването на Туровте в АТП и WTA през август“, коментира Анирбан Рой.
Френската тенисистка Ализе Корне също изрази критиките си: „Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор“, написа тя.
Бившият номер 1 в света Анди Родик използва типичното си чувство за хумор, за да коментира ситуацията:
„Оказва се, че имало някаква пандемия“, написа в Туитър американецът.
Организаторите на Адриа Тур се защитиха и в официално съобщение до медиите заявиха, че на турнирите от веригата са се спазвали всички противоепидемични мерки, въпреки че кадрите показват съвсем различно нещо.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране