09.08.2020 | 14:05
Тези протести не се търпят вече
Военният министър Красимир Каракачанов смята, че протестиращите се борят за гей-бракове

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е във Варна по случай тържество за военноморските сили, определи протестите като нетърпими, предаде БНР.

“Хората, които първата вечер отидоха – с качулките, с маските – бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята – какво да правят – да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен”, обяви той. “Няма нормална държава, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и с кисело мляко. Няма такава държава”, закани се още силовият вицепремиер.

Каракачанов коментира и пред БНТ, че се страхува протестите да не бъдат опорочени и окървавени. Той заяви, че заради желанието на определени хора да се докопат до властта е възможно да се стигне до ескалация на напрежението и до инциденти по време на протестите в цялата страна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране