12.05.2020 | 0:41
Тити Папазов иска от Борисов нов стадион за Левски
Баскетболният треньор ще настоява пред властите да финансират проекта

Евентуалният нов силен човек в Левски Тити Папазов ще поиска от държавата да построи нов стадион за клуба. Той смята, че с този ход властта отново ще спаси „сините“ от фалит. Папазов обяви, че се е разбрал с Васил Божков да бъде приносител на контролния пакет акции и като се намери нов собственик, да му бъдат предоставени безвъзмездно. Дотогава треньорът на баскетболния Левски ЛУКойл ще се заеме с издръжката на футболния клуб.

„Като клуб, който би трябвало да има претенции да бъде спътник на морала, максимално ще се ограничим от евентуални помощи от държавата, които ще донесат негативи на нас и на самата държава. Но бих поискал на драго сърце държавата да построи един фантастичен нов стадион „Георги Аспарухов“. Защото Гунди и феновете го заслужават“, обяви пред Дарик радио Папазов.

„Не знам колко време ще пътуват акциите. Като стигнат и приключат всички процедури, може да коментираме. За спортно-техническото ръководство. Какво се случва с него? Има правила, има действащ Надзорен съвет. Обявена е датата 14 май. Тези хора изпълняват един морален акт. Подаването на оставки е морален акт. Те изстрадаха много в тези месеци. И смятам, че заслужават да спечелят Купата на България. Заради тяхната работа, Левски има огромни шансове за трофея. Всички „сини“ фенове, а те са милиони, ще останат с много противоречиви мнения за хора, които добре си вършеха работата. Би се приело като дезертьорство у феновете, така смятам. Надявам се оставащите мачове за купата да бъдат успешни и Левски за първи път от доста време да сложи отличие във витрината си. Тези треньори го заслужават“, каза още Тити и обясни, че Валентин Златев го подкрепял но не финансово, а морално. „За мен тази подкрепа е с по-голяма стойност.

Иначе идеята беше да отида и да се моля на господин Божков и да успея да го убедя в правотата си. Радвам се, че той по-рано бе стигнал до правилния извод. Това не пречи, ако няма реална възможност да помага, както много очакваха. Едните от страх, другите от завист – очакваха така да се случи. Божков изненада голяма част от България. В частност хората, които мислеха, че той ще фалира Левски. Първоначално трябва да успея да обединя цялата „синя“ общност. Левски трябва да бъдат една огромна маса от хора, които обичат клуба“, обобщи Папазов.

Бившият съдружник на Божков и шеф на efbet Цветомир Найденов обаче изрази недоверие, че укриващият се в Дубай бизнесмен ще прати бързо акциите.

„Той тези акции ги държи, за да дестабилизира и да нагнетява напрежение. Божков лъже Тити, че ще му даде акциите. Никога не съм знаел, че е имало чести и близки срещи с министър Владислав Горанов. Васил вярна дума не казва, може да лъже и сега. Този човек до каквото се е докоснал, всичко е фалирало, всичко е под вода“, обяви пред Нова тв Найденов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране