29.07.2020 | 19:15
„Той не може да е държавен глава тоя тъпанар“
Стенограма на новия скандален запис на Бойко Борисов

Две седмици след последния запис с глас, силно приличащ на този на премиера Бойко Борисов, до медиите анонимно бе изпратена нова порция от разговорите на министър-председателя. Този път основна тема на разговора е президентът Румен Радев. Записът изобилства от псувни и ругатни. Започва с фразата: „Акъл се набива, Томиславе, на умен човек…“ Както обикновено събеседникът не се чува. Борисов го нарича „Томиславе“, т.е. може би си говори с вицепремиера Дончев.

Разговорът вероятно е от края на 2018 г., когато в няколко града имаше протести срещу цените на горивата.

 

Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък.
Това може простия човек.
Ес- класа начело на протеста. Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бе…

Дже-класата харчи трийсе на сто в Бургас… И той ми протестира за цена на горива… Абе, уйо…
Само че не те са проблема. Проблема е Радев. С това, че излезе и каза – два и половина милиона не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата година шест милиарда и седемстотин за неговата партия…

Бедният човек се вози на градския транспорт, който е най-добрия, в София, а не се задръства града. Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто-двеста хиляди от интелигентните хора, и шъ’ кажат – да, правилно…
Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се праят реформи. Няма такова нещо.

Не, правилни неща не могат да се правят…
Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави.

Естествено… Сто пъти ви казах, крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набиеме, тогава вече може да им говориме. До европейските избори секо нещо, което правите, им дава… Сега не е момента да дигаме данък? Не е сега момента. Правилно ли е? Правилно е.
Ако има разумни хора ще кажат – ашколсам…
Във Финладния забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градския транспорт…Електро… Но това са финландци, не са БeГe, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесе пътника в самолета е сто пъти повече летец… у гражданската авиация… Пичка им майчина!
… (чува се слабо говора на Дончев)…
…. Ама няма се оправим, братко… Ама няма да го оправиш… Нито ще се оправи от нас, нито от Корнелия…. После…

(чува се гласът на Томислав Дончев)

Това, че ще плати десет лева, те излизат и казват вдигам му данъка… Казва ти го държавния глава в кавички, щото той не може да е държавен глава тоя тъпанар… Когато ти го каже държавния глава ти не спориш с мене, спориш с два милиона и половина, които се припознават, че тоя е техния защитник. От тебе!

Е! Ее! Ее?… Защо му даваме това да го прави?!

(чува се гласът на Дончев)

Да си ебе путката майчина! Аз питам защо сега дигаме тоа данък, правилния данък… Не мое ли юни да се дигне?…
Знаеш ли колко е прихода у бюджета повече от тоя данък – двайс милиона… Толкова, колко дадох на Генчо Начев за болницата да си дострои…
…И влиза в общинските бюджети. Я да си ебат майката! …Чакай сега… че ме ядосваш и ти… Са че ги опрая!…

(Записът прекъсва)

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране