05.05.2021 | 12:06
Тошко Йорданов към БСП: Защо не си плащате наема на „Позитано“ 20?
Крум Зарков призна, че червената партия е в затруднено финансово състояние

БСП не са си платили наема към общината за централата на „Позитано“ 20. Такива данни изнесе шефът на Парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на дебатите в Народното събрание за намаляване на партийната субсидия на 1 лв. за действителен глас, след като социалистите дадоха да се разбере, че те няма да подкрепят.

„Днес е прекрасен ден за българския избирател, който вижда нагледно политическото лицемерие. Тази зала, като изключа тази част, която преди не бяха в парламента, нарушиха закона и гласувахте три пъти докато се докарахте до 8 лв. субсидия. Освен това искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия – Не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март  2021 г. за централата ви на „Позитано“ 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината същото не са направили НФСБ и „Воля“, каза още той.

„Тази реплика е доста тъпа при положение, че става дума за частно лице, но истината е, че вие харчите парите на данъкоплатците за какви ли не глупости. Едните ги държат на влог, другите правят партийна телевизия и после – свършили парите. Пак ще ви повторя – членският внос при нас е 10 лв. на месец. А вие всички тук в тази зала се опитвате да си увардите краденото от българския народ“, коментира още Йорданов.

Да, БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година тези въпроси, които бяха поставени, бяха използвани срещу нея, имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на „Позитано“, жестоко се лъжете, отвърна му червеният депутат Крум Зарков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране