21.01.2019 | 18:56
Треньор се карал на Роналдо заради… гел
Ласло Болони бил недоволен от прекомерната употреба на гел от страна на Роналдо
Критики за прекомерна употреба на гел е отправял към Кристиано Роналдо треньорът му в Спортинг Лисабон Ласло Болони. Румънският специалист беше начело на португалския гранд, когато актуалната мегазвезда на Ювентус прави първите крачки в професионалната си кариера.“Проблеми с него не съм имал, ако не се брои, че му направих забележка, че си слага твърде много гел на косата. Той тогава трудно можеше да бъде лидер в съблекалнята, тъй като беше заобиколен от много опитни футболисти като Марио Жардел, Паоло Бенто, Жоао Пинто и други”, споделя Болони, който е много доволен от решението си да премести Роналдо от центъра на атаката на крилата.

“Тогава той не беше толкова физически мощен. Затова реших да му спестя единоборствата с 90-килограмови защитници и вместо това да играе на фланга, за да използваме високата му скорост”, спомня си още Болони, който след това със задоволство вижда, че и в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън използва Роналдо на същата позиция.

В Спортинг пък отдадоха почит на Роналдо преди снощния двубой с Морейренсе (2:1), като качиха видео от първия гол в професионалния футбол на Роналдо, отбелязан на 7 октомври 2002 година именно срещу този съперник. Тогава той е на 17 години и 8 месеца. Роналдо не се задоволява с дебютното си попадение и в добавеното време вкарва още един гол с глава, а Спортинг печели с 3:0.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране