29.09.2020 | 16:30
Трус в БСП! Опозиционери на Нинова напускат парламентарната група
Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев изненадаха преизбраната шефка на партията

Два дни след като опозиционери на преизбрания лидер Корнелия Нинова бяха отстранени от широкото ръководство на БСП, шестима депутати напускат парламентарната група на партията, но остават в Народното събрание.

Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

Решението на депутатите е изненада за най-близките хора на Корнелия Нинова. Ръководството на групата също не е знаело за него.

След тайния вот в събота през нощта от Националния съвет на БСП отпаднаха Сергей Станишев, Георги Пирински, Димитър Дъбов, но и депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, които бяха нейни конкуренти за лидерския пост на прекия избор.

След напускането на шестимата социалисти, в парламентарната група на БСП остават 72-а народни представители. Според социалисти с изключение на Жаблянов напускащите са хора, близки до депутата Красимир Янков – Лало Кирилов е депутат от Софийска област, Николай Иванов – от Враца, Георги Андреев – от Варна и Димитър Стоянов – от Бургас.

От думите на Валери Жаблянов се разбра, че шестимата напускат, тъй като Корнелия Нинова превърнала БСП в авторитарна структура, движеща се надясно; че правила политика с популизъм и конфронтация, несъвместима със социалистическите убеждения; че деинтелектуализирала партията и спряла партийния живот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране