29.02.2020 | 20:25
Царско село шокира ЦСКА
Домакините спечелиха с 2:1, имаше и скандали с феновете

ЦСКА записа шокираща загуба с 1:2 от Царско село в мач от 23 кръг на родното първенство. Двубоят бе белязан с редица скандални моменти – играч на домакините показа неприлични жестове към агитката на „червените“, те пък бяха на път да прекъснат мача с расистки скандирания. В същото време към края на двубоя към треньора Милош Крушчич полетяха бутилки и снежни топки, които бяха съпроводени с викове „Оставка“.

Двубоят започна с изненадващ гол на Царско село още в 7-ата минута. Ната стреля, топката се удари в бранителите, а за нея се пребори Андерсон, който стреля по земя и прониза Бусато. „Червените“ пуснаха гол след 10 мача със „суха мрежа“.

Играчите на Крушчич успяха да изравнят в 20-ата минута. Едвин Джеси навлезе в наказателното поле и подаде по земя за Стефано Белтраме, който стреля. Пласид спаси, но топката рикошира в лицето на италианеца и влезе в мрежата. Малко по-рано Соу бе близо до това да вкара, но топката бе изчистена от голлинията.

Символичните домакини за втори път шокираха ЦСКА в края на полувремето. Топката бе центрирана в наказателното поле, но бранител я изчисти с глава. Топката попадна на волето на Бахамбула, който я изстреля от въздуха и вкара. След попадението той показа неприлични жестове на агитката на ЦСКА, като после се опита да се оправдае на съдията, че е провокиран.

Пинто можеше да изравни в края на тази част, но Пласид успя да избие удара му.

През второто полувреме футболът почти отсъстваше. Дебют записа новото попълнение Върнон Анита.

Царско село обаче се отбраняваше много добре и не позволяваше да бъдат създадени опасности пред вратата на Пласид. Нервите на феновете на ЦСКА не издържаха. Те започнаха да замерват треньора Милош Крушчич със снежни топки, а освен това към него полетяха и бутилки. От трибуните се чуха и маймунски звуци, които със сигурност ще донесат наказания.

В крайна сметка Царско село удържа победата с 2:1. „Червените“ останаха с 43 точки на четвъртото място. Новаците пък се изкачиха на десетото място с 22 точки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране