18.03.2020 | 22:48
Цената на Манчестър Юнайтед се срина с 1 млрд. паунда!
В началото на годината една акция на Червените дяволи се котираше на стойност 16,53 лири, но сега е далеч от тази стойност

Стойността на Манчестър Юнайтед се е сринала с космическия един милиард британски лири, след като фондовата борса се срина след „избухването” на коронавируса в световен план. Целият футболен свят, включително Висшата лига и Шампионската лига, е отложен, тъй като пандемията COVID-19 помете света и вече има над 7900 смъртни случая.

Това има драматично влияние върху фондовия пазар, като стойността на Юнайтед се понижи до два милиарда паунда. Преди малко повече от месец английският клуб бе оценяван на стойност три милиарда британски лири, но след пандемията цената на акциите падна до малко над 9,92 паунда към понеделник. В началото на годината една акция на „червените дяволи” се котираше на стойност 16,53 лири.

Ман Юнайтед бе закупен от семейство Глейзър през 2005-а година, като американската фамилия заплати 790 милиона лири, за да притежава клуба. Американските собственици обаче не се славят с добро мнение от привържениците на клуба от северозападна Англия, като протестите са честа практика срещу ръководенето на янките.

През последната година има постоянен интерес от саудитски принц, като собствениците на Юнайтед отсякоха, че са готови да се разделят с отбора, ако някой заплати три милиарда паунда. Това би отбелязало сензационна печалба за американските бизнесмени.

На футболния терен тимът на Оле Гунар Солскяер влезе в серия от 11 поредни мача без загуба във всички надпревари, но COVID-19 преустанови продължаването й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране