04.08.2019 | 21:35
ЦСКА победи с кански мъки
Евандро герой и срещу Ботев (Враца)

ЦСКА победи с минималното 1:0 Ботев (Враца) в мач от четвъртия кръг на efbet Лига, провел се на стадион „Българска армия“. В герой за „червените“ отново се превърна Евандро, който в 72-ата минута отбеляза във вратата на гостите, а попадението му се оказа победно и в този двубой. За бразилецът това беше пети гол в седем мача до момента във всички турнири.

Наставникът на ЦСКА Люпко Петрович предприе доста промени за срещата днес, тъй като съхрани някои титуляри за предстоящия в четвъртък мач със Зоря (Луханск) от третия квалификационен кръг на Лига Европа – от 20:30 часа на „Васил Левски“. Тази вечер шанс получиха някои футболисти, които по-рядко играят. Бразилецът Густаво Бусато дебютира на вратата, заемайки мястото на Черниаускас. Атаката повде Тони Уот, а Али Соу остана на пейката. Място сред титулярите намериха Валентин Антов и Иван Турицов.

Мачът започна с минута мълчание в памет на починал фен на ЦСКА през седмицата. Футболистите излязоха и със специални тениски с лика на момчето.

Първата опасна ситуация в срещата беше за гостите от Враца. В осмата минута непокритият в наказателното поле на ЦСКА Даниел Генов вкара, но попадението правилно не беше зачетено заради засада. В 14-ата бързоногият футболист на Ботев отново създаде проблеми на „червените“, но и този път беше маркирана засада.

След половин час игра домакините също имаха шанс. Кери центрира от фаул, Красимир Костов не се намеси добре и изби към Евандро. Бразилецът опита да вкара с глава, но вратарят на гостите все пак се намеси по-добре и улови топката.

Секунди преди почивката Даниел Генов пропиля отлична възможност. Той беше изведен сам срещу Бусато от Георги Вълчев, но не намери целта и стреля в аут.

Люпко Петрович потърси промяна в началото на второто полувреме с включването в игра на Тиаго Родригес и Али Соу. Не след дълго двамата комбинираха помежду си, а атаката завърши с удар на португалеца в аут.

В 54-ата минута Евандро пропусна. Десетина минути по-късно отново той имаше шанс, но не се възползва.

В 72-ата Евандро най-после успя да прати топката във вратата на врачани. Занев центрира отляво, Венци Керчев изпусна бразилеца и той отбеляза с глава за 1:0.

До края на два пъти пропусна Али Соу, а в 85-ата минута врачани останаха с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон на Филип Ждрелич.

В 88-ата Валентин Антов можеше да вкара, но прати топката в аут, след като я засече с глава. Така ЦСКА постигна втора победа в новото първенство и има 7 точки в актива. Лидер с 9 е Лудогорец. Ботев (Враца) остава с три.

Съставът на ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 11. Петър Занев (К), 24. Нуно Томаш, 25. Раул Албентоса, 19. Иван Турицов, 16. Жанио Бикел, 26. Валентин Антов, 8. Греъм Кери, 21. Диего Фабрини, 9. Тони Уот, 10. Евандро
Резерви: 30. Витаутас Черниаускас, 28. Пламен Гълъбов, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 14. Вив Соломон-Отабор, 7. Денис Давидов, 22. Али Соу

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране