31.01.2019 | 0:01
ЦСКА-Сф продаде Десподов в Каляри
"Червените" получават 4,2 млн. евро за Футболист №1 на България

Кирил Десподов преминава в италианския Каляри. Футболист №1 на България се очакваше още снощи да подпише с 14-ия в Серия А до лятото на 2023 г. ЦСКА-Сф ще вземе по трансфера 4,2 млн. евро, което е с 800 000 евро по-малко, отколкото „червените“ първоначално искаха за играча. 22-годишният Десподов обаче става най-скъпият българин, продаден от наш клуб в чужбина. Досега това беше Георги Иванов – Гонзо, когото Левски пласира във френския Рен за $4,1 млн. през 2002 г. и така бе изместен от върха Христо Стоичков, продаден от ЦСКА на Барселона през 1990 г. за $4 млн.

Юношата на Пирин 2001 вече е минал медицински прегледи и се очаква само трансферът да бъде официално обявен. Първият мач на Каляри след привличането на нападателя от Кресна, който се оформи като футболист в Литекс, е в XXII кръг срещу Аталанта в понеделник.

Тази зима най-добрият български футболист за 2018 г. няколко пъти изяви желание да заиграе в чужбина и призна, че италианското първенство му допада. „Харесвам Серия А и въобще Италия. Не държа точно това да е дестинацията ми за трансфер. Имам доверие в ръководството на ЦСКА, че ще избере най-добрата опция за мен“, каза наскоро футболистът. В момента Каляри е на 7 т. над зоната с изпадащите.

В ЦСКА-Сф ще осъществят и входящ трансфер. Десният бек Фитина Омборенга ще заиграе в Литекс, който в момента е сателит на „червените“. Той е на 22 години и е руандийски национал. Бекът е препоръчан от Люпко Петрович, който есента изведе местния АПР до титлата с Омборенга в състава. Той има 22 мача и 1 гол за националния отбор на Руанда. „Да играя професионален футбол винаги е било моя мечта. Ще се трудя здраво, ще опитам да се наслаждавам на футбола с новите си съотборници и да подобря своето ниво“, заяви на заминаване Омборенга.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране