28.09.2020 | 5:41
Цветан Цветанов учреди партията си
Негов заместник става бизнесненът Павел Вълнев, който закри телевизия BiT по искане на ГЕРБ

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов учреди партията си „Републиканци за България“, която щяла да е позиционирана в център-дясно. На учредителното събрание присъстваха няколкостотин души, които го избраха за лидер, а за заместник – бизнесмена от Чикаго и негов близък приятел Павел Вълнев. Цветанов се похвали, че партията му има 75% покритие от местни структури в страната. Формацията била насочена и към българите в чужбина.

Без да назовава премиера, Цветанов многократно нападна лидерския и управленски стил на Бойко Борисов. „Републиканци за България“ няма да бъде водаческа партия, това няма да е лидерски проект на един човек, а ще е подплатен с много голяма експертиза от широк изпълнителен съвет“, обяви създателят на ГЕРБ и обеща да е на поста само два мандата. „Нека не остава усещането, че политическият ни проект ще се управлява от джипка, от която ще се раздават пари безотчетно и без никаква прозрачност. Защото това не е решение на проблемите“, заяви той. Цветанов се обяви за справедливост и съдебна реформа, която да съответства на обществените очаквания. Видимо забравил битността си на вътрешен министър преди години, той каза, че не трябва „да има притеснения за репресивни действия от определени институции или превземане на бизнеси на хора“.

Цветанов настоя за предсрочни избори най-скоро, защото настоящият парламент бил изчерпан. Той очаква ГЕРБ да предприеме репресии срещу негови членове. Припомняме, че в настоящата управленска криза бившият заместник на Борисов успя да привлече много гербаджии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране