13.05.2015 | 10:12
Убиха военния министър на Северна Корея – заспал в присъствието на лидера
Хьон Йон-чол си позволявал публично да противоречи на лидера

В Северна Корея е бил екзекутиран министърът на отбраната Хьон Йон-чол по обвинения в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен-ун, защото заспал на армейско събитие в негово присъствие. Също така министърът си позволявал публично да противоречи на лидера.

Служители на южнокорейското разузнаване информирали за екзекуцията парламентарната комисия на закрито заседание.

Севернокорейският министър на отбраната Хьон Йон-чол бил уволнен и след това екзекутиран от наказателен взвод, посочват южнокорейски медии.  На екзекуцията на 30 април присъствали стотици висши представители на режима в Пхенян, посочва Франс прес.

Според Асошиейтед прес и ТАСС екзекуцията била извършена със зенитно оръдие. Хьон е министър от юни 2014 г. От 2010 г. е бил член на ЦК на управляващата партия.

Според южнокорейското разузнаване от началото на годината в Северна Корея са екзекутирани 15 висши служители. През декември 2013 година, след публичен съд бе екзекутиран за измяна, антипартийна дейност и морално разложение чичото на севернокорейския лидер Чан Сон-Тхек, който дотогава бе смятан за негов наставник, напомня ТАСС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране