19.09.2023 | 11:34
Управляващите губят властта от глупост?
Борисов ще ги свали, прогнозира Андрей Райчев

Управляващите правят глупост след глупост. Немислимо лошо е (б.а. управлението). С това е сравним само министър Тодор Тагарев, който успя с тоя свой съветник да направи от нищото скандал вместо да го уволни и да приключи историята. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Андрей Райчев.

Борисов ще ги свали, но още изчаква, прогнозира той.

„Наблюдаваме удивителна гледка. По учебник правителството действа така, както не трябва да се действа. Първата позиция – „Трябва да помогнем на братския украински народ и ще жертваме нашите, ще внасяме зърно“. Втората позиция – „Производителите на зърно са терористи и крадат“. Третата позиция е – „Няма проблем. Излъгахме Украйна, имаме процедури, ще ги моткаме“. Отиваме в „Не съм ти взимал гърнето, върнах ти го вчера и си беше спукано. Путин е виновен“, коментира социологът.

Той изтъкна, че някои от министрите са толкова некомпетентни, че дори са вредни за държавата.

„Българите не са на страната на Украйна в тази история. Ние смятаме, че трябва да сме лоялни към НАТО и това е правилно, но няма някакъв възторг от украинския народ. Повечето от българите смятат, че Украйна съди сега Полша заради отвратителна наглост. Това правителство има друго мнение и то не съответства на това на българския народ, защото над 60% смятат, че не трябва да оказваме каквато и да било помощ за Украйна. Въпреки това поради лоялност трябва да продължим за помагаме“, заяви Райчев.

„В Украйна има 50 000 ампутации. На 50 000 души съм им отрязали крайник. Това е чудовищно нещо, което веднага трябва да прекратяваме. Така мислят българите, но правителството прави неща, които повечето от сънародниците ни не приемат. Единственият краен резултат от този опит за натягането пред НАТО за непрекъснатата демонстрация колко сме лоялни е понижаването на рейтинга на алианса и на САЩ в България. Тези хора действат тежко антинатовски“, подчерта той.

„Политически гении внесоха за гласуване два дни преди да изтече забраната на Европейската комисия решението за вноса от Украйна. Предизвикаха сами реакциите. Това е продължение от серията на аматьорството и липсата на усет за настроенията в обществото. На 15 септември изтичаше забраната на ЕК. Защо трябваше два дни по-рано да се внася в българския парламент? Това е продължаваща тенденция на неможене и на „здрава глава – бинт“, каза пък политическият анализатор Георги Харизанов.

„В Полша има избори и основните избиратели на „Право и справедливост“ са в селата. Съвсем друг е случаят обаче в България. Имаме непродаден слънчогледа заради грешната преценка на производителите миналата година и стана проблем, който се влачи във времето. Производителите смятат, че трябва да им се плати над пазарната цена“, коментира пък икономистът Евгений Кънев.

„Най-добрият начин за политическо дълголетие и 12 години във властта е, каквото кажат фермерите да им се удовлетвори. Ако искам да съм държавник, не мога да позволя такова разстройство на пазара, при което преработвателите да страдат, заетостта да страда, БВП да страда, да има по-висока инфлация, по-малко бюджетни пари. Държавническите мерки са непопулярни“, каза още той.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    Няколко бляборковци на седянка, редят чутовни простотии….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране